Úvod » Nabídka knih » Pekařská technologie II. – Výroba chleba
U těchto knížek s pekařskou technologií prosím nezaškrtávejte u platby možnost na dobírku.
Jen platba převodem
Autoři publikace
Mgr. Petr Šedivý (jednatel společnosti BENEŠ pekárna s.r.o., exředitel a pedagog SŠPaS Pardubice)
Ing. Jaroslav Albrecht (jednatel společností KONTINUA– zlepšující přípravky s.r.o a Hostivařská pekárna s.r.o.
Lektoři
Ing. Anna Kaisrová (Michelské pekárny Premium s. r. o.)
Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha)
Technická data a cena publikace
Formát A5, vázaná, celobarevná publ., náklad 2 000 výtisků, rozsah 256 str., cena 350 Kč/1 výtisk (včetně DPH).
Názvy a obsah
I. Úvod ○ II. Obecné poznatky (legislativa výroby a uvádění chleba na trh, význam chleba ve výživě, základní druhy chlebů) ○ III. Žitné kvasy (růstová křivka mikroorganismů, vliv teploty a pH, mikrobiologické procesy v kvasech, parametry a druhy kvasů) ○ IV. Technologie výroby vitálních žitných kvasů – nepřímé vedení ○ V. Přímé vedení chlebových těst (pekařské zakyselující přípravky, nevitální žitné kvasy) ○ VI. Technologické zpracování kvasů a těst (mísení surovin a hnětení chlebových těst, zrání a dělení těst, skulování a vyvalování těstových kusů, osazování ošatek, kynuté, zdobení a značení, sázení a pečení, vypékání a chlazení, krájením balení, tepelná sterilizace a chemická konzervace, dělicí, skulovací a vyvalovací stroje, kynárny a pekařské pece) ○ VII. Výroba speciálních chlebů ○ VIII. Vady chleba (vzhled, tvar, objem, kůrka, barva, střída, vůně, chuť) ○ IX. Bodové hodnocení kvalitativních parametrů konzumního chleba ○ X. Seznam použité literatury
Okruh čtenářů a uživatelů publikace
Odborná publikace „Výroba chleba“ by měla sloužit k praktickým účelům zejména pro technology, mistry a výrobní pracovníky v pekárenských provozech a laboratořích, dále pro technologické a vývojové pracovníky společností dodávajících zlepšující přípravky a směsi na výrobu chleba, techniky firem zabývajících se dodávkami technologických linek a zařízením na výrobu chleba a chlebových pecí. Zároveň se jedná o skvělou odbornou učebnici pro studenty středních odborných potravinářských škol a učilišť zaměřených na učební obor Pekař/Pekařka.