Rychlý kontakt

tel.: 565 332 338
mobil: 724 538 031
email: ntp@ntp.cz
zadat poptávku

zadat inzerci

Vyhledávání



Nová tiskárna Pelhřimov, spol. s r.o. - netkatalog.czTiskárny a tisk - netkatalog.cz
 

 


Úvod » Odborná literatura » Pekařská technologie I. – Suroviny


        

Pekařská technologie I. – Suroviny

Mgr. Petr Šedivý – vedoucí autorského kolektivu, Ing. Jindřich Dostál, Ing. Dana Kovaříková, Ing. Václav Martinek

skladem

 

Číslo produktu: 006
cena bez DPH : 359 Kč
cena s DPH (10 %):
395 Kč

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

U těchto knížek s pekařskou technologií prosím nezaškrtávejte u platby možnost na dobírku.

Jen platba převodem

Pekařská technologie I. – Suroviny 

Svaz pekařů a cukrářů v ČR prostřednictvím své obchodní firmy Pekař a cukrář s.r.o. vydal odbornou publikaci Pekařská technologie I. – Suroviny, která byla uvedena do distribuce na Dnech chleba 2013 (6. června, Pardubice).

Autoři publikace
Mgr. Petr Šedivý (BENEŠ pekárna s.r.o., exředitel SŠPaS Pardubice) – vedoucí autorského kolektivu, Ing. Jindřich Dostál, Ing. Dana Kovaříková, Ing. Václav Martinek (SŠPaS Pardubice)

Lektoři
Ing. Anna Kaisrová (Michelské pekárny a.s.), MVDr. Pavel Gottwald.

Technická data publikace
Formát A5, vázaná, celobarevná publ., náklad 3 000 výtisků, předpokládaný rozsah 250 str., cena 350 Kč/1 výtisk (včetně DPH).

Názvy kapitol
I. Obiloviny (přehled obilovin a mlýnských produktů z nich vyráběných, význam obilovin ve výživě), II. Hlavní suroviny (mouka, voda, droždí, sůl, tuky, sacharidy), III. Vedlejší suroviny (vejce, mléko, ovoce, jádroviny, kakaové výrobky, koření, semena), IV. Surovinové polotovary (náplně, ovocné směsi, marmelády, hydrokoloidy, fondán, zlepšující přípravky pro výrobu chleba a pečiva)  

Z obsahu
Učebnice podává přehled o obilovinách používaných v pekařské technologii, jejich zpracování a významu ve výživě člověka. Druhá kapitola přináší tolik žádané a u nás dosud málo dostupné poznatky praktických měření reologických vlastností mouky s doporučenými parametry pro druhy a skupiny pekařských výrobků. U vybraných surovin jsou uvedeny údaje potřebné pro míchání pekařských těst, jejich výrobu a pečení. U důležitých surovin je uvedeno dávkování, technologický význam a účinek přidávaných surovin a komponent. Nekonečná tvarová rozmanitost, aroma a chuť pekařského sortimentu je vztažena k semenům a koření. Není opomenuto stručné složení a význam zlepšujících přípravků. Předkládaná publikace by měla sloužit jednak jako odborná učebnice žáků středních odborných škol, ale také jako praktická příručka v pekařských a cukrářských provozovnách.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NzliOTB